Lezing ‘Eten in de kunst’ door de eeuwen heen.

Eten is belangrijk. Ook in de kunst. Al eeuwenlang vormt voedsel een inspiratiebron voor kunstenaars. Denk aan de ‘lekkere’ stillevens uit de 17e eeuw van Willem Claesz Heda, met zijn mooie oesters en citroenen of de heerlijke kazen en druiven van Floris Claesz van Dijk. U zou er zo zin in krijgen. Maar ook voor moderne kunstenaars is eten belangrijk. Andy Warhol heeft zijn geliefde Campbell soep wel heel vaak afgebeeld. En de hamburgers van hyperrealistisch schilder Tjalf Sparnaay zien er uit om op te eten.

Tijd om eens een kijkje in de keuken van de kunst te nemen!

Geplande data

Andere lezingen

Lezing over de collectie 'STEDELIJK BASE' van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

lees meer
Het Stedelijk Museum

Brechtje de Boer - kunsthistorica en gemeentelid - en Teun Kruijswijk Jansen, predikant, laten een en ander zien en horen vanuit de beeldende kunst en het geschreven woord.

lees meer
Hoop doet leven